Opgewekt stap ik op de fiets. Het is een mooie zonnige dag. Ideaal weer om een bakkie te doen bij mijn vriendin. Uiteraard op gepaste afstand. Maar dat is in de tuin geen probleem. Hoewel ik erop voorbereid ben (het is nog nooit anders geweest) word ik toch weer getroffen door de chaos in haar tuin. Borders vol onkruid,  een gebruikte bbq, lege blikjes, een omgevallen tuinstoel, overal dor blad. Ik begrijp niet hoe zij het voor elkaar krijgt om te midden van dit alles te genieten van haar koffie. Begrijp me niet verkeerd, het lijkt mij heerlijk om dat te kunnen, maar voor mij is dat niet weggelegd.

 

Zodra er een vleugje voorjaar in de lucht zit, begint het bij mij te kriebelen. Ik wil de tuin in. De borders ontdoen van hun wintervacht. Terrassen en tuinmeubels schoonspuiten. Bomen snoeien. Het prieel met bezemen keren. Tot voor enkele jaren terug moest dat bij voorkeur in één weekend gebeuren. Manlief werd (of hij wilde of niet) meegesleurd in mijn schoonmaakwoede. Ik gunde hem en mijzelf geen rust voor alles zomerproof was.

Tegenwoordig ben ik iets relaxter en gebeurt het in delen. Dan blijft het leuk. Wordt ontspanning geen inspanning. En kan ik ook echt genieten van het werk. Met als kers op de taart de styling. Kussentjes, kleedje, potten met bloemen. Heerlijk!

 

Daarna begint het grote Genieten. Zodra het maar even kan met mijn een kopje thee naar buiten. Kijken naar de planten en bloemen die iedere dag iets verder uitkomen. Glimlachen om de duiven die zitten te knuffelen op de tuinmuur. Luisteren naar de merel die fluit in de boom. Mij verwonderen over de eerste fladderende vlinder. Wat is de schepping toch prachtig! Ik kom helemaal tot rust. Geluk zwelt op in mijn borst. “Heer, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde!”

 

Voor mij geldt absoluut deze regel: een opgeruimd huis, geeft rust in je hoofd. Ik heb bewondering voor mijn vriendin die ook middenin de chaos kan genieten. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik mij stiekem afvraag of ze wel écht geniet.

 

Wil jij ook meer genieten? Wil je gratis tips om meer rust en minder stress te ervaren? Stuur dan even een persoonlijk berichtje. Ik help je graag!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *