puinruimen

De tuin van de buren is verworden tot een vuilnisbelt; het puin reikt tot aan de bovenkant van de schutting. Het begon enkele weken geleden. Enorme herrie verknalde de avondstilte: mokerslagen, drilboren en neerkletterende wastafels….

Het slopen van de oude badkamer stond al enkele jaren op de planning. Voor de oppervlakkige kijker leek het nog heel wat. Maar wie wat verder keek, werd geconfronteerd met scheuren, barsten en oud vuil. De wekelijkse poetsbeurt kon daar niet veel meer aan veranderen.

Het totale uitbannen van de oude badkamer en het plaatsen van een nieuwe was de enige oplossing. Maar er waren telkens weer factoren die zorgden voor uitstel. Maar nu is het er dan toch van gekomen. Al het oude is losgehakt en verwijderd: een grote berg puin. Wachtend om definitief afgevoerd te worden.

Geen fraai gezicht. Maar de winterse neerslag biedt uitkomst. Het puin is inmiddels vrijwel onzichtbaar. Onder het sneeuwtapijt geveegd. Wederom lijkt het voor de oppervlakkige kijker nog heel wat. Maar wacht maar tot de temperatuur gaat stijgen….

In mijn leven is het jarenlang net zo geweest. Het leek heel wat, maar onder de oppervlakte lag een hele berg puin. Brokstukken uit het verleden. Kwetsende woorden, bedrog, angst, pijn, verdriet. Ik probeerde het te negeren en meestal lukte dat heel aardig. Gewoon hard doorlopen en de andere kant opkijken. Wat je niet ziet, is er niet….

Totdat er iets gebeurde waartegen de beschermende laag niet langer bestand was. De berg puin kwam tevoorschijn en ik stortte volledig in.

Ik kon twee dingen doen: daar blijven liggen en mij wentelen in de pijn van het verleden of opstaan en aan de slag gaan. Ik koos voor het laatste. Brokstuk na brokstuk pakte ik op. Het kostte heel wat bloed, zweet en tranen, maar ik ging door. Net zolang tot de laatste scherf was opgeruimd.

Alleen had ik het nooit gered. Maar God was erbij en Hij gaf mensen om mij te helpen. Nu mag ik elke dag weer genieten van de rust en ontspanning die Hij mij geeft.

Hoe is het met jou gesteld? Heb jij de pijn uit je verleden al opgeruimd? Of loop je er hard aan voorbij en doe je net alsof het er niet is?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.