Overdaad schaadt

Zo zag ons toetje op tweede kerstdag eruit. En dat terwijl dochterlief en haar vriend zo hun best hadden gedaan. Het was de bedoeling om een brownie-stroopwafel-trifle te maken. Maar al bij stap één, de brownie, ging het mis. Het bakblik was wat klein voor de overvloed van beslag. Met alle gevolgen van dien. Schoonzoon-in-spé kan trouwens goed schoonmaken, zo bleek. Altijd handig om te weten 😉.

Uiteindelijk hebben we ons toetje toch nog gekregen. Er stond nog een pak browniemix in de kast. Misschien wat minder lekker en bijzonder dan volledig zelfgemaakt, maar toch, het resultaat mocht er nog steeds zijn: absoluut de laatste gaatjes vullend.

Er zijn de afgelopen dagen en weken overigens wel meer calorierijke lekkernijen naar binnen gegaan. Bij mij tenminste. Wat dat betreft is december niet de meest gezonde maand voor een zoetekauw als ik. Tel daarbij de gesloten sportscholen, de donkere dagen en de herfstbuien, die ervoor zorgen dat ik niet al teveel beweeg, op. Het resultaat is een ongezonde levensstijl. Dat geldt in ieder geval wel voor mij. Ik zit en eet teveel. Slecht voor mijn fysieke én psychische gezondheid.

Gezond eten en genoeg bewegen zijn immers (samen met nog een aantal andere dingen) randvoorwaarden voor een leven in balans. Wordt aan deze voorwaarden niet voldaan dan neemt de kans op stress toe. En dat is niet wat ik wil. Daar heb ik wel genoeg van gehad, geef mijn portie maar aan Fikkie. Dat had ik eigenlijk ook moeten zeggen bij al die lekkernijen, maar dat vind ik dan weer lastig. Ik heb nu al zin in de oliebollen die we voor oudejaarsavond hebben besteld. Daarna ga ik wel weer op de weegschaal staan en de extra pondjes eraf werken, zo houd ik mijzelf voor. Dom en ongezond, ik weet het. Maar soms is het zo ontzettend lastig om verstandig te zijn.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.