modder uit het verleden

Wat een gigantische modderbende! Ietwat beteuterd kijken we naar de door ons gereserveerde kampeerplek met privésanitair. Eén en al modder en plas; daar gaan we onze vouwwagen echt niet middenin zetten. Niet leuk voor de vouwwagen, maar ook niet voor ons. We zien ons al gaan, broekspijpen opgerold, tot onze enkels wadend door de modder, op weg naar het toilet.

Bij de receptie begrijpen ze het probleem, we worden op een tijdelijke plek gezet. Ondertussen zal de modderpoel worden gedempt. Na enkele dagen krijgen we een telefoontje dat de klus is geklaard. Vol verwachting gaan we op pad. Al snel bereiken we de gewraakte plek. Er heeft een heuse metamorfose plaats gevonden; een hagelwitte zandvlakte schittert in het zonlicht.

Het probleem lijkt ogenschijnlijk opgelost, maar kamperen op een bouwplaats is ook niet wat wij in gedachten hadden toen we boekten. Bovendien wordt er voor het weekend nog veel meer regen voorspeld. Is het aanbrengen van wat zand voldoende om de modder voorgoed te weren? Weer gaan we naar de receptie…..

Bij veel mensen lijken stress en onrust in de vakantie te verdwijnen. Oppervlakkig beschouwd is dat ook zo. Maar heb jij al verder gekeken? Al dieper gegraven? Wat zit er bij jou onder de oppervlakte? Is de modder uit het verleden voorgoed verdwenen? Of kom je nog angst, onzekerheid, schuldgevoel, schaamte en pijn tegen als je dieper graaft?

Als dat zo is dan steken vroeg of laat de onrust en de stress weer de kop op. En iedere keer als dat gebeurt, zak je een beetje dieper weg in de modder. Net zolang tot er een burn-out, depressie of fobie ontstaat. Is dat wat je wilt? Nee toch?

Het is tijd om het verleden op te graven en te verwerken. Pas als je hebt afgerekend met de pijn uit het verleden, kun je worden wie je bent en genieten van het leven!

Wil je weten hoe je afrekent met het verleden? Neem dan contact met mij op voor een gratis gesprek. Ik help je graag!

Met onze kampeerplek is het helemaal goed gekomen. We kregen een prachtige plek toegewezen op “de bult”. Geen officiële plek, maar we zijn zelfs van stroom voorzien. Hier kunnen we in alle rust verder genieten van onze vakantie.