genieten als een kind

Onze kleindochter logeert deze week onverwacht bij ons. Vanaf het eerste gerinkel van de wekker totdat ze slaapt (en nog wel wat langer) ben ik onophoudelijk in de weer. 384 dingen op een dag die aandacht vragen en niet even snel-snel gedaan kunnen worden. Want zo zit dit meiske niet in elkaar. Overal wordt uitvoerig de tijd voor genomen. Niks efficiënt organiseren. Hoezo opschieten?

Samen spelen, antwoord geven op 1000 vragen, ’s nachts een speen of kusje geven, op gezette tijden heen en weer naar school….. Het kost energie en vraagt geduld. Ik ren de hele dag van hot naar her. Mijn besluit om bewust te genieten van de kleine dingen staat onder druk. Stilstaan bij het ogenschijnlijk gewone, het kleine is er niet bij. Daar zorgt kleindochterlief wel voor. Zij staat te vaak stil, geeft te veel aandacht aan het kleine, volgt haar eigen ritme en bepaalt zelf haar prioriteiten. Daardoor ren ik achter de feiten aan. Kom ik niet aan genieten toe.

Opeens begint het mij te dagen. Zij doet precies wat ik graag wil: stilstaan, genieten, zelf het ritme bepalen. Daarbij trekt zij zich weinig tot niets aan van de mening van haar omgeving. Waarom doet zij dat als 4-jarige vanzelf en kost het mij zoveel moeite? Het wordt hoog tijd dat ik het leven opnieuw bekijk door de ogen van een kind. Dat ik ook, of eigenlijk juíst, stilsta als ik het druk heb om te genieten van de gewone, kleine dingen.

De bos rozen die bij mij op tafel staat bijvoorbeeld, 29 rode en 1 witte. Gekregen van mijn man. Ik geniet van de fluweelzachte bloemen en de subtiele geur. Sta er bewust bij stil hoe gezegend ik ben: 29 jaar getrouwd; jaren met ups en downs. Jaren waarin we vooral veel goeds mochten ontvangen. Ik tel mijn zegeningen en ben dankbaar voor alles wat God ons heeft gegeven.

Bewust genieten van de kleine dingen, het kost even tijd, maar het maakt mij dankbaar en geeft mij rust.  En dat is wat ik jou ook toewens.

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.