ken jij jezelf?

Kijk jij wel eens bij jezelf naar binnen? Weet je wat er zich in je hart, hoofd en lichaam afspeelt? En hoe die drie met elkaar verbonden zijn?

Begrijp jij jezelf? Weet je waarom je doet wat je doet en waarom je reageert zoals je reageert?

Weet jij waarom je zo chagrijnig wordt, als het hele aanrecht weer vol staat met vuile vaat? Of waarom je verdrietig wordt van een kind dat alleen op een bankje zit te kijken? Waarom je je mond houdt als iemand anders het niet met je eens is? Of boos uitvalt als er iemand voor je voeten loopt?

Voel jij je regelmatig chagrijnig en geïrriteerd? Krijg je stress van de mensen om je heen? Zou je hen het liefst willen veranderen of in ieder geval hun nare gedrag?

Laat ik je dit vertellen: je man, collega of buurvrouw kun je echt niet veranderen. Hoe hard je je best ook doet en hoeveel tips je ook geeft. Jij hebt nauwelijks of geen invloed op hun gedrag. Zij zijn wie ze zijn, daar is niets aan te veranderen.

Maar hoe kom je dan af van de irritatie en de negatieve gevoelens en gedachten die anderen bij je oproepen? Die er soms voor zorgen dat je maar blijft piekeren? Die je onrustig maken?

Wil je echt meer rust en ontspanning ervaren en genieten van het leven? Dan kun je het beste op zoek naar het waarom. Waarom voel je je geïrriteerd, gespannen en gestrest? En hoe kom je daarvan af?

Dat heeft te maken met wie jij bent. Met wat jij denkt en voelt; maar ook door wat jij hebt meegemaakt.

En dan kom ik weer terug bij het begin: weet je waarom je doet wat je doet en waarom je reageert zoals je reageert? Kortom: weet jij al wie je bent?

Wil je jezelf beter leren kennen of meer weten over dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik help je graag om jezelf te ontdekken.

Eng? Welnee. Je bent sowieso een mooi mens, uniek en waardevol. Hoe ik dat weet? Omdat ik je Maker ken en Hij maakt geen rotzooi.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *