Een onzekere toekomst tegemoet

Waar zal ik mijn eerste blog dit jaar over schrijven? Over goede voornemens? Eigengereide mensen die toch vuurwerk afsteken tijdens de jaarwisseling ? Engelsen  die met de Brexit hun eigen weg gaan? De lockdown die ook het basisonderwijs treft?

Onderwerpen genoeg. Ik zou er bijna keuzestress van krijgen. Bijna. Want er is één ding dat ik echt graag met jullie wil delen. De andere onderwerpen komen later wel weer.

Zo aan het begin van het jaar maken we plannen voor de toekomst. Al zijn we er ons in deze tijd terdege van bewust dat er zomaar iets kan gebeuren wat onze plannen in de war schopt. En dat komt niet alleen door het coronavirus die de wereld in zijn greep houdt.

Het is onzeker wat de toekomst ons gaat brengen. Maar het is ook onzeker of er wel een toekomst is. Een vriendin belandde van de ene op de andere dag met corona in het ziekenhuis. Een dierbare bekende kreeg een ernstig ongeval en ligt in coma in het ziekenhuis. Een buurvrouw overleed plotseling aan een hersenbloeding.

Het kan je dan zomaar aanvliegen: het leven is niet alleen onzeker, maar ook eindig. Voor je het weet, is de toekomst een donker gat en durf je bijna niet verder.

Ik moest denken aan een nieuwjaarsgedicht die ik kreeg van een vriendin:

IK ZEI TOT DE MAN

DIE STOND BIJ DE

INGANG VAN HET NIEUWE JAAR

‘GEEF MIJ JE LICHT

OPDAT IK VEILIG HET ONBEKENDE

TEGEMOET KAN TREDEN’

EN HIJ ANTWOORDDE:

‘GA DE DUISTERNIS IN

EN LEG JE HAND IN DIE VAN GOD;

DAT IS BETER VOOR JE DAN LICHT

EN VEILIGER

DAN EEN BEKENDE WEG.’

-Minnie Haskins-

Ik wens je toe dat je zo dit nieuwe jaar in mag gaan: met jouw hand in die van God. Want bij Hem ben je veilig. Niet alleen voor dit leven, maar voor altijd. Ga met Hem.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.