doodlopende weg

He bah!! Een wegomleiding! Dat kan er ook nog wel bij vanmorgen. Ik ben al wat later voor mijn werk en nu moet ik ook nog omrijden. BAH! BAH! Mopperend sla ik af naar rechts. Even later zie ik een bord met einde omleiding. Hoezo einde omleiding? Ik ben echt nog niet waar ik wezen wil en ik heb geen idee waar ik wel ben.  Hoe kom ik op de plaats van bestemming?  Ik sla linksaf – doodlopend. Terug dan maar en naar rechts – loopt ook dood, op wegwerkzaamheden. Ik probeer hier en daar een zijweg, kijk op google maps, maar ik kom er niet uit.  BAH! BAH!! BAH!!!

Aan deze dwaaltocht moet ik denken als ik een jonge vrouw tijdens een adviesgesprek hoor zeggen dat ze niet meer weet wat ze moet doen. De één zegt dit, de ander dat. Maar wat ze ook probeert, ze komt geen steek verder. Elke weg loopt dood. Ze heeft de hoop op een rustiger leven zonder stress eigenlijk al opgegeven.

Herken je dit? Ga dan eens terug naar de basis, de randvoorwaarden. Die kennen we allemaal, jij ook. Alleen slaan we ze nogal eens in de wind. Ik net zo goed.

Let op, dit zijn ze:

  • gezond eten (volgens de schijf van vijf)
  • voldoende bewegen (elke dag een half uurtje)
  • voldoende slapen (elke nacht zo’n 8 uur)
  • tijd nemen om te ontspannen en tot rust te komen

Simpel he? Maar juist omdat ze zo simpel zijn, zijn we geneigd er niet veel aandacht aan te besteden. Of we beginnen vol goede moed aan het één, of het ander, maar laten het al snel weer versloffen. De kunst is om het vol te houden. Succes!

Enne…. wil je meer weten, download dan mijn e-book.